Forumi i Cokollata.comArti dhe Kultura Moda dhe EstetikaÇka ndikon në shtimin në peshë
Faqe: [1]   Shko Poshte
Printo
Autor Teme: Çka ndikon në shtimin në peshë  (Lexuar 528 here)
Borealis
Vizitor
« : Janar 05, 2010, 09:15:23 PD »

Çdo mëngjes nga një vezë, jo vetëm për shkak të fuqisë, por edhe për ruajtjen e peshës ideale, thonë kërkuesit shkencorë.

Studimet e bëra në një qendër mjekësore në Luizianë kanë treguar se njerëzit që hanë vezë për kafjall, gjatë 24 orëve në vijim marrin më pak kalori, krahasuar me ata që për kafjall hanë diçka tjetër, p.sh kifle.

Përpos vezëve, është parë se për humbjen e kileve i dobishëm është edhe mishi.

Proteinat
Në një studim është parë se femrat që merrnin rreth 120 gramë proteina në ditë dhe ushtronin rregullisht, për katër muaj mesatarisht kishin humbur rreth 10 kile. Ato kishin humbur tri kile më shumë sesa pjesëmarrëset në studim, që kishin marrë sasinë e njëjtë të kalorive, por vetëm nga ushqimet e pasura me karbohidrate.

Yndyrat
Nëse keni më pak yndyrë në menynë tuaj, nuk është e domosdoshme që do të keni më pak yndyrë (dhjamë) edhe në trup. Yndyrat ngadalësojnë metabolizmin e karbohidrateve, stabilizojnë sheqerin në gjak dhe, sikurse proteinat, krijojnë ndjenjën e ngopjes. Për këtë shkak, rreth 25 deri 35% të kalorive që marrim në ditë, duhet të jenë nga yndyrat. Më të mirat janë yndyrat e ngopura nga peshqit, ullinjtë dhe frutat e detit.

Fibrat
Ngrënia e ushqimeve që përmbajnë fibra është një mënyrë shumë e preferuar e humbjes së kileve të tepërta, thonë ekspertët. Preferohet që të merren rreth 20 deri 30 gramë fibra në ditë.

Uji
Përpos që nuk ka kalori fare, uji ndihmon në djegien e tyre (kalorive). Nëse njeriu nuk pi sasi të mjaftueshme të ujit, vjen deri te ngadalësimi i metabolizmit të tij, gjë që d.m.th se vjen deri te shtimi në peshë.

Magjia e proteinave
Proteinat treten më me vështirësi, prandaj kërkojnë një përpjekje më të madhe të organizmit, krahasuar me tretjen e karbohidrateve dhe yndyrave. Për këtë shkak, ngrënia e proteinave ndikon në humbjen në peshë.
Identifikuar
ERA
Vip
Cokollatist/e

Vleresimi: 24
Jo Ne Linje Jo Ne Linje

Postime: 1064

e dashuruar koke e kembe

Shiko Profilin
« Pergjigju #1 : Shkurt 02, 2010, 09:15:48 PD »

Fibrat
Ngrënia e ushqimeve që përmbajnë fibra është një mënyrë shumë e preferuar e humbjes së kileve të tepërta, thonë ekspertët. Preferohet që të merren rreth 20 deri 30 gramë fibra në ditë.

Uji
Përpos që nuk ka kalori fare, uji ndihmon në djegien e tyre (kalorive). Nëse njeriu nuk pi sasi të mjaftueshme të ujit, vjen deri te ngadalësimi i metabolizmit të tij, gjë që d.m.th se vjen deri te shtimi në peshë.

Konsumimi i tepërt i fibrave gjatë ditës, pra më tepër se 50 gram mund të shkakton mungesë ekuilibri të lëngjeve pra dehidrimin e trupit. Për këtë arsye nëse bëhet konsumimi i tepërt i fibrave atëherë nevojitet gjithashtu edhe një sasi më e madhe e pirjes së ujit gjatë ditës.

Une kam filluar te ha ushqim qe permban shume fiber dhe me te vertet qe ndihem me mire...po ashtu edhe uje konsumoj me teper...
Identifikuar

e di si eshte puna....te bashkohet qielli me token, une s'nderroj mendje......
Korcarja
PuCiNeLi
Stafi Drejtues
Cokollatist/e

Vleresimi: 173
Jo Ne Linje Jo Ne Linje

Gjinia: Femer
Postime: 15206

Love Me Love Me Not

Shiko Profilin
« Pergjigju #2 : Shkurt 02, 2010, 03:33:41 MD »

Konsumimi i tepërt i fibrave gjatë ditës, pra më tepër se 50 gram mund të shkakton mungesë ekuilibri të lëngjeve pra dehidrimin e trupit. Për këtë arsye nëse bëhet konsumimi i tepërt i fibrave atëherë nevojitet gjithashtu edhe një sasi më e madhe e pirjes së ujit gjatë ditës.

Une kam filluar te ha ushqim qe permban shume fiber dhe me te vertet qe ndihem me mire...po ashtu edhe uje konsumoj me teper...

pa he me thuaj pak cfare ha si ha qe ta di dhe una  ''dance''
Identifikuar

Linda per Vete
Jetova per Ty
Plagosa shpirtin te sherova Ty
Harrova veten te kujtova Ty
Linda per vete dhe do vdes per Ty !!!!!!!!!!!!!!
Miss S. Shine
*Miss.ChoColà*
Stafi Administrues
Cokollatist/e

Vleresimi: 239
Jo Ne Linje Jo Ne Linje

Postime: 9201

~ su quel ƒiore una ƒarƒalla volerà ~

Shiko Profilin
« Pergjigju #3 : Shkurt 02, 2010, 06:35:36 MD »

Ndikon nepsi im  ''rri'' dhe keto 3 embelsirat qe kam perpara  ''rri''
Identifikuar

Vieni, mio bel gatto, sul mio cuore innamorato;
trattieni le unghie della zampa,
e lasciami sprofondare nei tuoi begli occhi striati
di metallo e d'agata

ERA
Vip
Cokollatist/e

Vleresimi: 24
Jo Ne Linje Jo Ne Linje

Postime: 1064

e dashuruar koke e kembe

Shiko Profilin
« Pergjigju #4 : Shkurt 05, 2010, 08:29:29 MD »

pa he me thuaj pak cfare ha si ha qe ta di dhe una  ''dance''

cuk...sta them..e kam vetem per vete... ''wave''
Identifikuar

e di si eshte puna....te bashkohet qielli me token, une s'nderroj mendje......
Korcarja
PuCiNeLi
Stafi Drejtues
Cokollatist/e

Vleresimi: 173
Jo Ne Linje Jo Ne Linje

Gjinia: Femer
Postime: 15206

Love Me Love Me Not

Shiko Profilin
« Pergjigju #5 : Shkurt 05, 2010, 10:02:46 MD »

cuk...sta them..e kam vetem per vete... ''wave''

hajde leri kapriciot dhe hapi zemren shoqerise 
ne shtimin ne peshe ndikon dhe stressi  ''dopio bum''
Identifikuar

Linda per Vete
Jetova per Ty
Plagosa shpirtin te sherova Ty
Harrova veten te kujtova Ty
Linda per vete dhe do vdes per Ty !!!!!!!!!!!!!!
Faqe: [1]   Shko Lart
Printo
Shko te: